Innehåll - Index - Nästa


Legacy 9 -  Svensk hjälpfil
(Rev: 2021-12-19 RK)

Välkommen till släktforskningens datoriserade värld. Du tänker sätta i gång med en hobby (eller yrke) som miljoner människor runt om i världen ägnar sig åt, när de letar efter sina anor och ättlingar. En varning... släktforskning är vanebildande. Du kan tillbringa många timmar, dagar, månader och år lyckligt försjunken i denna givande aktivitet. Den är också smittsam! När du kontaktar dina släktingar om din familjehistoria, kan de också lätt fångas av denna vision, av detta storartade arbete.

Legacy är glada över att kunna vara en del av allt detta. Detta program utvecklades och skrevs av människor aktivt engagerade i sin egen släktforskning. Oräkneliga timmar av idogt sökande har bidragit till denna produkts alla funktioner. Vi är säkra på att du kommer att bli förbluffad över Legacy's stora kapacitet. 

Installation av svensk hjälpfil
När du installerar programmet första gången installeras det med en amerikansk hjälpfil. Om och när du hämtar hem den svenska hjälpfilen från den svenska hemsidan måste du kopiera över filen och eventuellt namna om den i den mapp där du har installerat Legacy. Filen skall ha namnet Legacy9-Svenska.chm för att den skall kunna användas.

För att växla till en annan hjälpfil gör du följande:

1. Starta Legacy och gör menyval Alternativ->Anpassa->12. Övriga inställningar. Om du har lagt in hjälpfilen korrekt visas nedanstående bild (om avsnitt 12.6 saknas är filen inte korrekt installerad enl ovan):2. Klicka på Byt till annan hjälpfil, markera den fil du vill använda och klicka på Välj.

Anm: Om du växlar programspråk när du har börjat använda Legacy så ändras automatisk hjälpfilen också till det valda språket. Om du vill använda en annan hjälpfil så måste du, efter programstart med det nya språket, välja den önskade hjälpfilen enligt denna anvisning och sedan starta om Legacy. 

3. Starta om Legacy. (Vald hjälpfil är inte åtkomlig förrän du gjort detta.)

Nedan visas vad den svenska hjälpfilen innehåller. Vi hoppas du kommer att ha glädje och nytta av denna hjälpfil.

Du kommer dock att finna att en hel del är på engelska trots att det är en svensk hjälpfil. Anledningen till detta är att vi i översättningsteamet i nuläget (dec 2021) ej har hunnit med att översätta allt innan den senaste versionen av programmet släpptes.

Anm: Har du några synpunkter på hjälpfilen och/eller dess innehåll är du välkommen skicka ett e-postmeddelande till ralkje@gmail.com. Märk meddelandet:Legacy9-Svenska. 

Vi ser gärna att vi blir fler medlemmar i det svenska översättningsteamet. Om du är intresserad att komma med i gruppen skicka gärna ett mail till mig, Ralph Kjellgren, på mailadress ralkje@gmail.com. Märk meddelandet:Team -Legacy9

Om du finner något hjälpavsnitt som ännu inte har översatts är vi tacksamma om du gör en första översättning och skickar även den till ovan angiven e-postadress.
 
För att öppna någon av innehållsrubrikerna klicka på den blå länkexten på aktuell rad.

Översikt
Vad är Legacy
Legacy - Funktionsöversikt
Nyheter - De Luxe Edition 
Nya funktioner som inte återfinns i manualen

Att använda Legacy
Steg för steg instruktioner som hjälper dig använda Legacy
Tips och Tricks när du använder Legacy

Övningar
Övningar och exempel som hjälper dig att lära Legacy

Referenser
Systemkrav
Programkapacitet
Tidsaxel och viktiga historiska händelser

Teknisk support
Tillgänglig teknisk support för hjälp så du kan få ut det mesta ur Legacy.

9-0001 : 11219 RK